Showing all 9 results

Šelne su naša uska specijalnost.

U ponudi imamo mnoštvo šelni za cevi i creva. Dosta od ovih tipova mi sami proizvodimo i sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom iz oblasti metalnih proizvoda možemo Vas posavetovati da napravite pravi izbor.

Na Vaš, zahtev rado ćemo razviti i neki novi tip šelne koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama.

Žičane šelne za creva karakteriše ravnomerno zaptivanje po celom obimu creva što ih predstavlja idealnim za tvrda i debelozidna creva. Limene šelne su odlične obujmice za tvrda i meka creva. Sama konstrukcija limene šelne sa sa podvučenim jezičkom sprečava naboravanje mekih creva.

Šelne za cevi sa gumom su obujmice koje se najčešće koriste u građevini za nošenje vodovodnih cevi i cevi za grejanje od čelika i obojenih metala.

Šelene za visoki pritisak imaju široku primenu u industriji pošto su projektovane da izdrže u širokom opsegu tešlkih uslova. Često se koriste prilikom navodnjavanja i odvodnjavanja.

Trakaste obujmice sa rascepkom su kao metalne, prohromske vezice pronašle široku primenu tamo gde se nekada koristi žica. Žica, osim što ružno izgleda, vremenom zarđa i može postati jako nepraktična.